друкувати


Українці проти куріння в громадських місцях

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-10 01:10:42

84% українців підтримують прийняття закону, який заборонятиме курити всередині більшості громадських приміщень, включно із усіма робочими місцями, житловими будинками, офісами.

Такий висновок міститься в опитуванні, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Високий рівень підтримки бездимних приміщень зафіксований в усіх регіонах країни. Найбільший – на Сході та Півночі – 88%, найменший, але теж переважний, на Заході – 78%. Закон підтримують 92% жінок та 76% чоловіків.

Законодавство про повну заборону куріння в ресторанах та кафе підтримують 77% населення, в барах – 74% населення.

Загалом 91% українців визнає пасивне куріння шкідливим для здоров'я: 35% українців "сильно турбує", коли їх обкурюють, 31% "доволі сильно", 16% "лише трохи" та 17% "зовсім не турбує".

83% українців вважають, що права клієнтів та працівників дихати чистим, вільним від диму повітрям, зокрема, в ресторанах, барах та кафе є вищими, ніж права курців там курити. Права курців забруднювати повітря токсичними речовинами тютюнового диму ставлять вище лише 8% українців.

КМІС провів загальнонаціональне опитування 1000 дорослих українців старше 18 років, обраних випадково, з 27 листопада по 7 грудня 2011 року. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,2%.

Джерело: ТСН