друкувати


Солодке потрібно їсти вранці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-10 10:45:53

Дієтологи з Університету Тель-Авіва (Ізраїль) вважають, що солодке потрібно їсти вранці. Саме в цей час метаболізм найбільш активний, а тіло отримує калорії, які він може переробляти весь день.

Якщо до сніданку, в якому є протеїни і вуглеводи, додати солодощі, то надалі у вас не буде бажання з'їсти десерт, запевняє професор Даніела Якубович. Дослідник разом з колегами перевірила цю теорію на 193 добровольцях з діагностованим ожирінням.

Людей розбили на дві групи. Одній групі пропонувалося їсти низьковуглеводний сніданок на 300 калорій, а другий - сніданок на 600 калорій з шоколадним тортом. Всього на дієті потрібно було сидіти 32 тижні. До середини цього терміну обидві групи скинули приблизно по 15 кілограмів на людину.

Але потім перша група набрала по 11 кілограмів, а друга, навпаки, скинула ще 7,5 кілограмів. У результаті по закінченню експерименту в другій групі люди скинули в середньому на 20 кілограмів більше. Хоча обидві групи в цілому споживали за день однакову кількість калорій, низьковуглеводна дієта не давала відчуття насичення і задоволення.

Люди хотіли протягом дня їсти солодощі й інколи відступали від правил, перекушувавши шкідливими продуктами. Це - пряма дорога до залежності, констатує Якубович. У свою чергу, саме сніданок дозволяє більшою мірою пригнічувати грелін, гормон голоду.

Джерело: Освітній портал