друкувати


Пийте каву без кофеїну, якщо хочете зміцнити пам'ять

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-09 10:45:55

Пийте каву без кофеїну, якщо ви хочете зміцнити пам'ять. Таку пораду дають дослідники зі Школи медицини Маунт Синай в Нью-Йорку (США).

Вони з'ясували, що кава здатна поліпшити пам'ять людей, які страждають від захворювань мозку або вікової забудькуватості. Більш того, кава навіть здатна запобігти появі перших симптомів. Ця теорія була підтверджена в дослідах на лабораторних мишах, що страждали від діабету 2 типу, якими давали каву без кофеїну.

Через хворобу у гризунів знижувався рівень глюкози в мозку, що викликало збої в пам'яті й інших мозкових функціях. Але після п'яти місяця терапії з використанням кави у мишей намітилося зростання рівня глюкози в порівнянні з контрольною групою, що отримувала плацебо. Керівник дослідження доктор Джуліо Пасинеті стверджує, що найближчим часом експеримент буде продовжений вже на людях.

"Це перший доказ, що показує потенційну користь кави без кофеїну, як у справі запобігання, так і лікування зниження когнітивних функцій мозку, викликаних діабетом 2 типу, старінням або нейродегенеративними хворобами", - завив доктор Пасинеті.

Відомо, що регулярне вживання кави збільшує ризик серцево-судинних хвороб та інсульту, цей напій не показаний дітям і літнім людям. Доктор Пасинеті знає про це, тому і пропонує каву без кофеїну.

Джерело: Освітній портал