друкувати


Даішники пожалілися на начальство через план по хабарам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-08 10:45:31

В Інтернеті з'явилися анонімки на адресу міністра МВС Віталія Захарченка нібито від івано-франківських даішників, які скаржаться на те, що начальство примушує їх брати хабарі з водіїв.

Автори івано-франківського листа обурюються, що у них з'явився план хабарів. Щотижня відділення ДАІ в залежності від кількості співробітників (зазвичай їх 3-5) повинні принести "нагору" 3-8 тис. грн., а стройові підрозділи дорожньо-патрульної служби - по 2 тис. доларів, пише "Сегодня".

"Ми на дорозі, як рекетири", - нарікають аноніми. За їх словами, влітку даішники нібито здавали на відпочинок керівника облДАІ за кордоном 10 000 доларів, а потім - 150 тис. доларів нібито в кейс "для міністра". Автори листа також дорікають начальникам, що з поборів з водіїв начальство будує дачі і купує дорогі автомобілі. А ще, мовляв, замначальника їх періодично "пресує" і звільняє з роботи, а на наступний день начальник за хабар бере назад.

Начальник прес-служби Івано-Франківської облмілціі Василь Гультайчук сказав, що коментувати анонімку безглуздо. В обласній ДАІ заявили, що зміст листа без підписів - вигаданий, і ніяких чорних планів хабарів і відновлень на посаді за "викуп" у них немає. А джерела в правоохоронних органах розповіли нам, що мета анонімки - зміна керівництва обласного ДАІ.

Один з колишніх співробітників івано-франківської ДАІ зізнався, що з начальством регулярно ділилися і за старої влади, і тепер.

"Просто тепер плани зросли в півтора-два рази, от і збунтувалися. Ми і так менше 200 грн. за порушення не беремо, а якщо збільшити таксу, воділи можуть відмовитися "вирішувати питання" на місці. Колишні колеги скаржаться: що тепер, зі своєї частки віддавати на нову тачку начальству?", - заявив колишній даішник.

Як відомо, з січня по листопад 2011 року ДАІшники оштрафували водіїв-порушників на суму понад 665 млн гривень. Найбільше порушують у столиці, повідомили у ДАІ. За 11 місяців 2011 року в Києві було виписано штрафів на 55,3 млн гривень.

Джерело: ТСН