друкувати


Керівники торгових центрів Івано-Франківська відмовляються підсипати свої території соляно-піщаною сумішшю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-08 09:30:34

Погано підсипані, неочищені від снігу та льоду слизькі тротуари міста Івано-Франківська продовжують травмувати мешканців та гостей обласного центру Прикарпаття.

Як повідомила вчора начальник міської служби оперативного реагування Тетяна Клочко, на минулому кількість травмувань внаслідок ожеледі склала 67 людей.

Як і раніше, значна доля травмувань припадає на територію, прилеглу до міських супермаркетів, як-от «Вопак», «Сільпо», «Арсен», а також території, прилеглі до міських ринків.

Як стверджує начальник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, за неналежне прибирання та підсипання закріплених територій на керівників торгових центрів «Сільпо», «555» та «Вопак» його підлеглими було складено протоколи про адміністративні правопорушення та вручення приписи щодо підсипання територій, з метою недопущення подальших травмувань людей. В той же час, персонал не всіх торгових закладів міста сумлінно виконує приписи та рекомендації муніципальних інспекторів. «Так, торгові центри «Епіцентр» та «Арсен», - розповідає пан Кукула, - відмовляються посипати територію соляно-піщаною сумішшю. Вони посипають сіллю та жовтим піском, проте цього недостатньо. Багато закладів торгівлі і базарів не мають піщано-соляної суміші. Мотивують це тією обставиною, що суміш на основі висівки зубруднює торгові зали. Багато посипають сіллю, проте бажаного ефекту від того немає».

У відповідь керівник муніципальної інспекції пообіцяв щодня складати адмінпротоколи на тих керівників, які не підсипатимуть закріплені території за правилами, проте відзначив, що є люди, які навмисно ігнорують підсипані стежки і йдуть по чистому снігу, а відтак самі себе наражають на небезпеку травмування.

Автор: Сергій БІЛИЙ