друкувати


На Івано-Франківщині понад 30 тис підприємців працюють за спрощеною системою оподаткування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-07 01:30:29

Щоб підприємці, які виявили бажання перейти на нову спрощену систему оподаткування, встигли подати необхідні документи, термін подачі заяв було подовжено до 25 січня.

«Це справді гуманний крок з боку держави по відношенню до підприємців, свідчення намірів влади перенести стосунки із дрібним та середнім бізнесом у площину взаєморозуміння, взаємної поваги і співпраці»,- наголошує голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. І додає: «Держава чує підприємців і веде із ними постійний діалог, без тиску, конфронтації чи якихось ультиматумів. Ясна річ, розраховуючи при цьому на відповідне ставлення і з боку самих підприємців».

За словами Михайла Вишиванюка, «Усі ці конкретні кроки влади щодо дерегуляції ведення бізнесу і гуманізації взаємостосунків між підприємцями та державою спрямовані на те, щоб «податкова» перестала бути репресивним інструментом, органом тиску на малий та середній бізнес».

«Люди оцінили переваги нової спрощеної системи оподаткування і перехід на неї став дійсно масовим», - каже начальник головного управління економіки облдержадміністрації Володимир Попович. За його словами, після запровадження нової «спрощенки» ведення бізнесу стає «менш складним і менш зарегульованим, потрібно набагато менше часу, коштів і стояння в чергах, щоб оформити необхідні документи».

Довідково: В останні тижні минулого року усі податкові служби працювали у «надзвичайному режимі» - з 8.00 і без вихідних, аби встигнути прийняти заяви про перехід на спрощену систему оподаткуваннея від усіх бажаючих.

Відповідно до прийнятого у листопаді 2011 року закону, всі платники поділяються на 4 категорії, в залежності від обсягу отримуваної виручки. Прийнятну для себе категорію той чи інший підприємець обрав за власним бажанням - першу, другу, третю чи четверту групи, з відповідною ставкою податку від загальної виручки.

В Івано-Франківській області 30 тисяч підприємців працюють за спрощеною системою оподаткування. В Україні вже понад 1 200 000 юридичних та фізичних осіб заявили про перехід на нову модель «спрощенки», яка є однією із ключових складових програми дерегуляції і гуманізації відносин між державою та громадянином в межах президентської програми модернізації України.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА