друкувати


Лишень менше третини прикарпатських держслужбовців відповідають професійним вимогам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-07 09:30:46

70% державних службовців на Прикарпатті – це соцзабез, – переконаний голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Свою думку з даного приводу він озвучив вчора, під час вручення сертифікатів про стажування в органах влади учасникам проекту «Молодь і влада».

Зі слів губернатора, лишень 30% сучасних держслужбовців реально відповідають тим критеріям, які дають їм змогу сьогодні ефективно протистояти тим викликам, які сучасність ставить перед органами державної влади і місцевого самоврядування. Решта людей є непідготовленими до виконання такої роботи.

Як стверджує голова ОДА, то є пенсіонери, які приходять на роботу тільки для того, щоб попити каву і попліткувати. Як наслідок на запитання «що ти зробив сьогодні для людей?» такі люди, як правило, не мають що відповісти.

Очільник Прикарпаття вбачає головну причину такої ситуації у недостатній роботі з підбору та перевірки кадрів.

«Атестації проводяться рідко, – зазначив він, – а якщо проводяться, то до цього процесу підходимо формально. Часто атестацію проводять представники тієї ж адміністрації, де працює людина, яку атестують, а там, як то кажуть, рука руку миє».

Крім того, губернатор переконаний, що пора давати дорогу молодим. З цією метою, з його слів, Президент Віктор Янукович підписав Указ про підготовку державних службовців.

Автор: Сергій БІЛИЙ