друкувати


Списуванню — зась!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-03 04:30:58

Цьогоріч на пунктах тестування використовуватимуть камери відеоспостереження та металодетектори. Відповідне рішення прийняли в Українському центрі оцінювання якості освіти. Сертифіковані технічні засоби, переконані столичні фахівці, дозволять уникнути списування за допомогою мобільних телефонів.

В Івано-Франківську до такої новації ставляться з іронією. В регіональному Центрі кажуть — є куди раціональніші методи контролю за любителями шпаргалок. До прикладу — чіткі дії персоналу пунктів тестування, чи зрештою покарання для нечесних абітурієнтів.

Водночас у Центрі оцінювання якості освіти закликають абітурієнтів завчасно зареєструватися на тестування. Цього року воно розпочнеться на два тижні раніше, аніж зазвичай. Усе — через проведення Євро-2012. Наразі в Україні скласти тести зголосилася лише п'ята частина випускників. Темпи реєстрації на Івано-Франківщині — цілком задовільні, близько 30% учасників.

Продовжувати реєстрацію цього року ніхто не буде, наголошують у Центрі оцінювання якості освіти. Програма внесення прізвищ на проходження тестування закриється 20 лютого рівно о 24 годині.

Джерело: Радіо «Західний полюс»