друкувати


Івано-франківці найбільше травмуються біля Ратуші та супермаркетів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-03 02:30:20

Територія, прилегла до великих супермаркетів, площа навколо міської Ратуші та інші місця великого скупчення людей на сьогоднішній день є місцями, де зберігається найбільший ризик травмувань в наслідок ожеледі.

Про це говорив днями Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус.

Для ілюстрації своїх слів він навів отриману від медиків статистику травмувань мешканців та гостей обласного центру за два останніх тижня січня з їх географічною прив’язкою.

Так, за словами мера на площі біля міської Ратуші в період з 16 по 22 січня травми на льоду отримали 7 івано-франківців. Ще 3 мешканця міста травмувались там з 23 по 29 січня. Біля супермаркетів «Сільпо» та «Комфі» по вулиці Гетьмана Мазепи в цей період травмувались відповідно 4 та 4 людини, біля супермаркета «Вопак» по вулиці Коновальця – 4 та 3 особи.

Загрозливими, на думку мера, є також показники травмувань на територіях прилеглих до деяких загальноосвітніх шкіл міста та міських церков. Так, біля ЗОШ №15 за вказаний вище період загалом травмувались 4 людей, ще двоє – біля ЗОШ №3. Крім того, біля монастиря по вулиці Івасюка травм за два тижня отримали четверо осіб.

«Це те, про що я говорив, – обурився з останнього приводу міський голова, – люди ідуть до церкви, а натомість потрапляють до травмпункту».

Що ж до травм, отриманих біля міських шкіл, мер доручив управлінню освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому звернути особливу увагу на очищення шкільних дворів від снігу і льоду і недопущення подібних випадків в майбутньому. Крім того, пан Анушкевичус доручив мунціпальній інспекції з благоустрою рішуче притягувати до адміністративної відповідальності усіх керівників, на території яких через неочищені від льоду і не підсипані тротуари матимуть місце травмування громадян.

Автор: Сергій БІЛИЙ