друкувати


За івано-франківськими гуртожитками наглядатиме "Дирекція замовника"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-02 03:30:17

Кому вершки — кому відходи. «Єдиний розрахунковий центр» відхрестився від гуртожитків, які, згідно рішення сесії міської ради, перейшли на баланс комунального підприємства «Дирекція замовника».

Щоправда такій зміні підпорядкування 17-и гуртожитків керівництво «Дирекції замовника» не надто радіє. На перереєстрацію нових будинків їм дали місячний термін. За цей час потрібно встигнути не лише оформити усі документи, а й знайти кошти на розширення штату та нових підрядників.

Депутати ж кажуть, що зміна балансоутримувача є проханням самої «Дирекції замовника». Мовляв так буде краще, коли усі гуртожитки, які знаходяться на непрямих розрахунках за світло, воду та газ, будуть підпорядкованій одній структурі.

Нагадаємо, раніше «Єдиний розрахунковий центр» приділяв чимало уваги питанню гуртожитків. Зокрема тут домагалися переведення їхніх мешканців на прямі розрахунки за отримані світло воду та газ. Чи буде лобіювати це питання і Дирекція Замовника — наразі невідомо. Додамо, що гуртожитки для влади є проблемними і через низький рівень проплат його мешканців за надані послуги. Він сягає лише 60%.

Джерело: Радіо «Західний полюс»