друкувати


Податкова міліція Івано-Франківщини окреслила напрямки діяльності на поточний рік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-02 04:30:32

Під час прес-конференції перший заступник голови ДПА в Івано-Фрапнківської області – начальник управління податкової міліції Василь Роїк окреслив напрямки діяльності на поточний рік.

Як зазначив Василь Миколайович, боротьба з "тіньовим" сектором економіки й надалі залишатиметься одним з пріоритетних напрямків роботи управління податкової міліції, працівники якого робитимуть все можливе для запобігання злочинам та правопорушенням у сфері оподаткування.

Щодо основних напрямів роботи на 2012 рік, які визначені перед податковою міліцією області, головний податковий міліціонер області виділив такі:

– співпраця із управлінням Національного Банку України в області з метою розробки дієвих механізмів унеможливлення незаконного виведення валюти за кордон;

– боротьба з "конвертаційними центрами" та замовниками їхніх послуг;

– контроль витрат державного бюджету, зокрема за отриманими субвенціями та тендерними процедурами;

– виявленням схем незаконного формування та відшкодування податку на додану вартість під час експортно-імпортних операцій;

– контроль за діяльністю державних монополій та ін.

Крім того, буде посилена робота щодо виявлення фактів реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв та джерел надходження на територію регіону підроблених марок акцизного збору.

Ще одним пріоритетом роботи податкової міліції стане виявлення податкових злочинів, пов’язаних з використанням новітніх технологій. Для цього у структурі податкової міліції створені відповідні підрозділи та здійснюється набір фахівців.

І на самкінець керівник податкової міліції зазначив, що за нинішніх умов роль податкової міліції як ефективного державного інструменту у боротьбі з тіньовою економікою лише зростатиме. "Наша служба буде робити все можливе для переведення все більших коштів з "тіньового" обігу в бюджет. Адже кожна спрямована в бюджет копійка є додатковим джерелом фінансування потреб держави, працює на її розбудову та соціальний захист її громадян" – сказав Василь Миколайович.