друкувати


Хто краще вчить закони — прокурор чи більшість у міськраді?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-01 04:45:56

Хто краще вчить закони — прокурор чи більшість у міськраді? Ця тема була головною під час вівторкового позачергового зібрання івано-франківських депутатів. Обранці розглядали протест прокурора щодо виділення радою в оренду земельної ділянки терміном на 5 років приватному підприємцеві.

Йдеться про територію поблизу міського озера та автошколи. На думку правоохоронного органу, ця процедура мала відбуватися шляхом торгів. Такої ж позиції дотримувались представники фракції «Батьківщина» та Партії Регіонів. Саме біло-блакитні звернулися з відповідною скаргою до прокуратури, наслідком якої і став нинішній протест. Тож представники більшості звинуватили прокуратуру у політичній заангажованості.

Нагадаємо, рішення про передачу даної земельної ділянки в оренду напередодні ветував і міський голова Віктор Анушкевичус. Однак більшість його заперечення подолала. Сьогодні, після появи протесту прокурора, мер неоднозначно натякнув на відповідальність ініціаторів цього пункту за свої недобросовісні вчинки. Не перед ним, а перед Богом.

Однак такі застереження депутатів не налякали. Вони відхилили протест прокурора, тож рішення про оренду землі поблизу озера чинності не втратило. Також на сесії депутати затвердили порядок електронної реєстрації дітей у дитячі садки. Окрім цього, рада проголосувала за текст мирової угоди щодо земельного конфлікту із Загвіздям. Тепер варто чекати її погодження чи відхилення самою сільрадою.

Джерело: Радіо «Західний полюс»