друкувати


М.Вишиванюк: Ми повинні приймати наших громадян, вирішувати їхні проблеми

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-01 02:45:56

В Івано-Франківській області протягом минулого року зменшилася кількість звернень громадян до органів виконавчої влади. Про це йшлося на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та Комітету з економічних реформ 31 січня.

Разом з тим, як зазначалося, зросла чисельність бажаючих потрапити на черговий прийом саме до голови ОДА Михайла Вишиванюка.

«Значний відсоток на особистих прийомах громадян керівництвом облдержадміністрації складають скарги на дії чи бездіяльність осіб органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування», – підкреслив начальник відділу роботи зі зверненнями громадян ОДА Ігор Мацюк. За його словами, в першу чергу, це питання земельні, житлово-комунальні, порушення меж, незаконні забудови, проблемне працевлаштування. «Тобто ті питання, які можна було б вирішити на місцях», – зазначив доповідач.

«І ми повинні приймати наших громадян, спілкуватися з ними, вирішувати їхні проблеми, - наголосив на колегії Михайло Вишиванюк. – Не має бути повторних скарг». Якщо ж такі скарги надходитимуть, голова облдержадміністрації запропонував винних у цьому керівників райдержадміністрацій і міськвиконкомів міст обласного значення заслуховувати на колегіях і «визначатися із доцільністю перебування їх на займаних посадах».

Довідково: У 2001 році до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування надійшло 14948 звернень, що на 6817 менше, ніж за 2010 рік. На особистому прийомі побувало 41895 прикарпатців. Безпосередньо до Івано-Франківської облдержадміністрації від мешканців краю та через органи вищого рівня надійшло 4170 звернень громадян, що на 1 597 менше ніж у 2010-му. Найбільше звернень (з розрахунку на 10 тисяч населення) – з Верховинського району, Галицького, Надвірнянського, міст Івано-Франківська, Болехова та Коломиї. Найбільше повторних звернень – від іванофранківців, мешканців Надвірнянського району, Верховинського і Косівського. Найменше – з міст Яремче, Болехів, а також Снятинського району, Городенківського і Тлумацького.

Джерело: Організаційний відділ апарату Івано-Франківської ОДА