друкувати


Розлучення у молодому віці шкодить здоров'ю людей сильніше, ніж у старшому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-02-01 12:10:11

Розлучення у молодому віці шкодить здоров'ю людей сильніше, ніж у старшому, йдеться в прес-релізі державного університету Мічігану (США).

Доцент соціології Хуей Лю (Hui Liu) проаналізувала дані опитування про стан здоров'я 1282 учасників довгострокового національного дослідження Americans’ Changing Lives. Зокрема, її цікавила різниця у рівнях здоров'я учасників, що залишалися у шлюбі впродовж 15 років дослідження, і тих, хто в цей час розлучився.

На підтвердження висновків попередніх робіт з'ясувалося, що в цілому одружені і заміжні люди можуть похвалитися кращим здоров'ям, ніж розлучені. При цьому виявилось, що різниця тим більше, чим менше вік, в якому пережито розлучення.

Так, наприклад, у людей, розлучених у віці від 35 років до 41 року, проблем зі здоров'ям було значно більше, ніж у розлучених з 44 до 50 років. Схожа залежність прослідковувалася і в інших вікових групах. При цьому рівні здоров'я тих, хто був у шлюбі або неодружений протягом всього періоду дослідження, практично не розрізнялися, тобто на самопочуття впливав не сам шлюб, а розлучення.

"Мені стало ясно, що розлучені люди з молодших груп потребують більшої соціальної і родинної підтримки", - відзначила Лю. Отримані нею дані опубліковані в журналі Social Science & Medicine.

Джерело: Освітній портал