друкувати


Тимчасові канікули обмежать поширення сезонних захворювань

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-31 03:10:20

На Прикарпатті призупинили роботу навчальних закладів. В управлінні освіти пояснюють: згідно санітарних норм при температурі повітря нижче 20 градусів дошкільнята йти на навчання уже не можуть. Якщо на стовпчику термометра −24, — до школи зась і старшим учням. Відтак у школах та дитсадках області оголосили вимушені вихідні.

Освітяни вимушену перерву зустріли без особливого ентузіазму. Адже призупинення роботи відіб'ється на уже й так скороченому навчальному процесі. Аби надолужити згаяне доведеться вкотре ущільнювати матеріал. А от медики ініціативу з вихідними підтримують, як то кажуть, «обома руками». Тимчасові канікули дозволять не лише уникнути переохолодження дитячих організмів, але й обмежать поширення сезонних захворювань. Однак лікарі наголошують — на вештання вулицями у ці дні також суворе табу.

Наразі навчальний процес зупинили до середи. Остаточно визначити доки триватимуть вимушені канікули освітяни невзмозі. Кажуть, роботу шкіл та дитсадків відновлять лише тоді, коли надворі потепліє принаймні до −15-ти.

Джерело: Радіо «Західний полюс»