друкувати


Трішки тепла і радощів для Тлумацької школи-інтернату

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-31 10:10:24

Команда Тлумацької школи-інтернату з настільного тенісу сьогодні є кращою серед команд інтернат них закладів області. Та відтепер вона, скоріш за все гратиме іще краще. Адже вчора в інтернаті з’явився новий сучасний тенісний стіл.

Його разом з чудовим ігровим атракціоном «Настільний футбол» подарували вихованцям закладу представники благодійної організації «Мій край», яка виступила ініціатором проведення на Прикарпатті благочинної акції «Благодійна листівка». Власне, на кошти зібрані від реалізації листівок, створених на основі малюнків маленьких благодійників – учнів низки прикарпатських шкіл, - і були придбані подарунки для дітей з Тлумацького інтернату.

«Зібравши кошти від продажу листівок, - розповідає голова благодійної організації «Мій край» Андрій Матійчик, - ми довго думали, як витратити їх так, щоб кожен з тих малюків, яких доля поставила у скрутне становище, забравши від них батьків чи наславши на них страшну недугу, отримав свою часточку новорічно-різдвяних радощів і теплоти. А тому запитали про потреби дітей директора школи-інтернату, бо хто ж іще настільки добре знає потреби знедолених діточок, аніж людина, яка присвятили піклуванню над ними все своє життя. Директор розповів нам, що ніщо так не згуртовує дітей як спортивні ігри. В той же час з хорошим ігровим інвентарем в інтернаті через брак фінансування ще є певні проблеми. Тому і було вирішено придбати отакий настільний футбол – такий собі символ наближення Євро-2012 та стіл для настільного тенісу».

За словами завуча школи-інтернату Аліси Кравчук, на сьогоднішній день в закладі навчається 122 учня. З них 25 постійно проживають в інтернаті, будучи дітьми-сиротами або дітьми, позбавленими батьківського піклування. Решта учнів навчаються в стінах Тлумацької школи-інтернату за направленням медиків, оскільки мають ті чи інші розлади психіки. Робота саме з такими дітьми є основною спеціалізацією закладу.

Вчорашній візит благодійників, звісно ж, не вирішив та й не міг вирішити усіх проблем школи-інтернату. Адже їх є безліч і в переважній більшості вони пов’язані з нестачею фінансування. В тім, як запевнив пан Матійчик, цей візит є далеко не останнім. Співпраця БО «Мій край» та Тлумацького інтернату продовжується, а отже на малюків, яких лиха доля обділила звичайними дитячими радощами і сімейним теплом, очікує ще чимало цікавих подарунків.

Автор: Сергій БІЛИЙ