друкувати


В Івано-Франківській філармонії відбувся ювілейний концерт Наталії Мандрики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-30 05:10:48

Морозний недільний вечір в обласному центрі не зупинив спраглих живого музичного мистецтва перед спокусою діткнутись до вишуканої класики у виконанні відомого івано-франківського колективу — академічного камерного оркестру "Harmonia Nobile".

Привід був більш як поважний — ювілей багаторічного концертмейстера і солістки оркестру Заслуженої артистки України Наталії Мандрики.

Кожний концерт "Harmonia Nobile" — як вишуканий подарунок: тут і зі смаком підібраний репертуар, і злагодженість побудови кожного твору, і щораз нові родзинки у прочитанні, здавалося б, добре відомого.

Музиканти колективу завжди ставлять перед собою високу планку — і завжди її досягають. І тут перша скрипка — справді взірець бездоганної майстерності і надчутливої витонченості.

Наталя Мандрика є тим щасливим талісманом і візитною карткою оркестру, що забезпечує успішне плавання колективу бурхливими водами музичного простору не тільки України, але й, без перебільшення, світу. Її ім’я відоме багатьом видатним музикантам сучасності. Багато з них завдяки співпраці зі скрипалькою побували із концертами в Івано-Франківську. Великою мірою саме завдяки першій скрипці, як і багаторічному незмінному керівникові оркестру Олегу Гереті, "Harmonia Nobile" звучав на багатьох світових сценах.

А в переддень ювілею виступом Заслуженої артистки України Наталі Мандрики на рідній сцені мали змогу насолодитись усі, хто завітав до оновленої зали філармонії. Тут звучали твори Вівальді і Боккеріні, Бетховена і Дебюссі, прем’єрою стало віртуозне виконання твору Фердинанда Т’єріо в концерті для трьох скрипок: власне, самої ювілярки Наталі Мандрики, її донечки Наталі Нижник і Анжели Приходько. За задумом, концерт розпочався з молитви "Аве Марія", а завершився українською різдвяною молитвою "Що то за предиво".

Не оминула ювілярку своєю увагою обласна і міська влада. Відзнаки, грамоти, подяки і цінні дарунки після концерту вручили заступник голови ОР Василь Гладій, начальник управління культури ОДА Володимир Федорак, міський голова Віктор Анушкевичус та новопризначений директор філармонії Андрій Савка. Сама ж ювілярка зізналась, що на яких лиш сценах не доводилось виступати, але найдорожчим є тепло вдячної публіки вже давно рідного Івано-Франківська.

Повну радіоверсію концерту слухайте в режимі он-лайн на нашому офіційному сайті.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК