друкувати


На Прикарпаття прийшли сибірські морози

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-28 10:30:56

Холодна без опадів погода, яка встановилась на Прикарпатті і в Україні загалом останніми днями, зберігатиметься щонайменш до 5-6 лютого. Про це повідомив вчора, під час прес-конференції в обласному управлінні МНС начальник обласного центру гідрометеорології Володимир Фригович.

З його слів, «винуватцем» похолодання є холодний антициклон із Сибіру, який поступово рухається зі Сходу на Захід і в даний час накрив Івано-Франківську область.

Якщо поглянути на карту, – зазначає пан Фригович, – то побачимо, що над Івано-Франківською областю висить величезна холодна маса, яка поступово рухається в бік Західної Європи і пробуде тут приблизно протягом десяти днів». За цей час температура на вулиці залишатиметься досить низькою: вдень 10-15 градусів нижче нуля, вночі падатиме до 19 градусів з позначкою мінус. А 3 лютого температура взагалі може впасти до 24 градусів морозу.

Зі слів головного гідрометеоролога області, подібна ситуація мала місце приблизно в цей же період 2010 року, коли зафіксовано 25 січня 2010 року мінімальна температура сягнула позначки -31,3 градуси за Цельсієм.

Після 6 лютого синоптики прогнозують певне потепління, проте, поговорюють, що тривати воно буде не довго, і вже 8-9 лютого слід очікувати нову хвилю холодів.

Автор: Сергій БІЛИЙ