друкувати


Ю.Соловей: Єдиного кандидата в мажоритарних округах має визначати незалежний рейтинг

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-27 09:30:31

Партію «УДАР Віталія Кличка» не влаштовує спосіб, в який позиційні політсили – ініціатори угоди про об'єднану опозицію – мають намір визначати «достойного» єдиного кандидата від опозиції в мажоритарних округах на цьогорічних парламентських виборах.

Про це розповів днями голова Івано-Франківської міської організації партії, лідер Громадського форуму Івано-Франківська, депутат міської ради Юрій Соловей.

З його слів, окремі положення угоди і подальші заяви окремих опозиційних лідерів – такі, як, наприклад, заява голови обласної організації ВО «Батьківщина» Дмитра Шлемка про розподіл шести мажоритарних виборчих округів в Івано-Франківській області по два між ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» і «Фронтом змін», свідчать про намагання трьох політсил «приватизувати» опозицію. Натомість «ударники», зі слів пана Солов’я, переконані, що єдиного кандидата від опозиційних сил в кожному мажоритарному окрузі має визначати не закулісна домовленість трьох – чотирьох політичних партій, а незалежне соціологічне опитування, яке слід проводити за 1,5-2 місяця до дня голосування із залучення авторитетних незалежних, в тому числі і міжнародних, рейтингових агентств.

Крім зазначеного головного чинника, який викликав незгоду представників «УДАРу», однопартійців Віталія Кличка не вдовольнили також вимоги щодо вступу до Комітету опору диктатурі – структурі, в якій, на думку Ю.Солов’я є чимало ретроградів, які не здатні запропонувати Україні сучасний європейський шлях розвитку суспільства; відсутність в тексті угоди вимог щодо звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також сам порядок підписання договору, коли до Віталія Кличка просто підійшов лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк і запропонував підписати угоду. «На нашу думку, – зазначив депутат Івано-Франківської міської ради від фракції «УДАР – Громадський форум» Ігор Розсипайло, – такі документи мають підписуватись за круглим столом. Але враховуючи той факт, що зміст угоди, загалом відповідав поглядам партії, ми її підписали».

Автор: Сергій БІЛИЙ