друкувати


Губернатор поставить очільників Івано-Франківська, Тисменицького району та с.Загвіздя "в позу"?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-26 10:30:34

Конфліктом в урочищі Нивки, землі якого не можуть поділити між собою місто Івано-Франківськ і село Загвіздя, відтепер займатимуться органи прокуратури.

Як повідомив вчора голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, ним підготовлено і направлено до головного органу з нагляду за дотриманням законності пакет подання з вимогою перевірити законність дій та бездіяльності низки посадових осіб, в т.ч. числі мера міста Івано-Франківська, діючих та колишніх голів Тисменицької районної ради та районної державної адміністрації, діючого та колишнього голови села Загвіздя на можливу ознаку в них ознак корупційних діянь.

Як стверджує очільник Прикарпаття, вдатись до такого кроку його змусило намагання окремих чиновників, які за посадою повинні вирішувати вказаний конфлікт, перекласти відповідальність за власні прорахунки на керівництво Івано-Франківської ОДА.

«Мало того, - зазначив губернтор, - що йде конфлікт, що там не вирішуються питання, скарги, що деякі представники влади там допустили бездіяльність, вони ще й підло переклали відповідальність на голову ОДА Вишиванюка та його заступника Василя Сидоровича Плав’юка. Мовляв ті мають там свої інтереси».

Пан Вишиванюк стверджує, що певні шляхи вирішення конфлікту були окреслені ще восени минулого року, під час спеціальної наради на базі Івано-Франківської за участю міського голови Івано-Франківська, керівників Тисменицького району та села Загвіздя, представників прокуратури, Втім, жодне з рішень вказаної наради так і не було виконано.

«В минулий четвер, - зазначає голова ОДА, - я зібрав нараду за участю прокурора області. Був також заступник мера, представники районної влади, виконувач обов’язків начальника управління земельних ресурсів та голови села. Було сказано: якщо до понеділка не будуть виконані осінні домовленості, то справу буде передано в прокуратуру. Понеділок пройшов. Питання не було врегульовано. Тому я передаю матеріали в прокуратуру. В них в тому числі і щодо корупційних дій… Тут можна було сісти за стіл переговорів і підписати мирну угоду. Але тут той начальник і той. І всі стають в позу. То ми їх поставимо в позу».

Губернатор також дав команду своїм помічникам підготувати звернення до прокуратури щодо перевірки оприлюднених у засобах масової інформації фактів захоронення померлих мешканців Івано-Франківська на землях, що належать на правах паїв жителям села Чукалівка, Тисменицького району.

Автор: Сергій БІЛИЙ