друкувати


М.Вишиванюк: Калуський калійний завод – це груда іржавого металу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-26 09:30:28

Калуський завод калійних добрив в сучасному стані – це купа іржавого металу, який «дай бог, щоб іще прийняли на переплавку», – вважає голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, який озвучив свої думки з приводу сьогодення і перспектив вказаного підприємства під час вчорашньої прес-конференції для прикарпатських ЗМІ.

«Там тих 40 чоловік, – зазначив губернатор, маючи на увазі працівників заводу, – які стиха, вночі пиляють той метал і потиху здають на металобрухт».

Втім ситуація, на думку губернатора докорінно змінилася після підписання угоди з китайцями, коли, за його словами, багато хто до заводу почав проявляти інтерес.

«Ми дійшли одного висновку, – зазначає пан Вишиванюк, – буде новий китайсько-український калійний завод – абсолютно новий, з чистого листка. Буде український інвесторі і китайський. А то, що є зараз, зарівняємо бульдозерами».

Зі слів голови ОДА, новий завод з виробництва калійних добрив матиме статус спільного підприємства, проте інвесторів: як китайських, так і українських – назвати відмовився, зазначивши, що «великі гроші люблять велике мовчання».

Автор: Сергій БІЛИЙ