друкувати


Петро Кушлик: З нетерпінням чекаю зібрання команди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-25 12:10:00

Зараз "Прикарпаття" офіційно перебуває у відпустці. Ось-ось має зібратися, але для того, щоб більш-менш визначитися з планами підготовки команди, потрібно почекати, принаймні, з тиждень. Наразі тривають перемовини у керівництві клубу щодо її планів і фінансування, однак і проходять вони поки що не так легко, як би того хотілося.

Тренерський штаб перебуває у відпустці формально — фактично ми весь час із колегами обговорюємо про те, як зберегти кістяк команди, як вибудувати плани підготовки, як узагалі розпочати перше цьогоріч тренування! Потрібно обов’язково пройти навчально-тренувальні збори, і бажано частину з них зробити виїзними, адже команда навіть улітку, в міжсезоння фактично не проводила жодних зборів.

Більшість футболістів нашої команди, переважно місцеві, підтримують в індивідуальному порядку фізичну форму чи то у спортзалах, або грають у міні-футбол. Хлопці вже зачекалися "відпочивати", підходять, кажуть: "Петре Івановичу, поїхали вже на збір". Все-таки ось уже третій місяць пішов, як вони без роботи. Я їх розумію. На турнірах з міні-футболу я й сам виходжу на поле.

Під час зимового антракту в мене була нагода очолити луцьку "Волинь". Чимало вболівальників мені телефонували і висловлювали підтримку стосовно мого рішення. Все таки як не як, але п’ять років я у Луцьку проробив. Але бачте, як вийшло — Толя Дем’яненко раптово вискочив і став біля керма "Волині"…

Обговорював із керівництвом клубу варіант, аби хоча б поборотися за друге місце, але занадто великий відрив — аж 18 очок. А залишилося грати навіть менше половини. Доведеться шукати молодь і будувати команду на перспективу. На щастя, талановитих хлопців у нас дуже багато. Та тільки де раніше були ці тренери, які тепер мені пропонують молодих футболістів? Адже мені треба турнірні завдання вирішувати, а для того, щоб молодих обкатувати, потрібно мінімум два-три роки. Мені їх хтось зараз дасть? Не знаю.

Насамкінець хотів би таким нашим лідерам, як Володимир Ковалюк, Іван Локатир та Олександр Микуляк подякувати за те, що вірно служили команді. Вважаю, що вони заслужили на те, щоб їм влаштували файні проводи, коли вони перейдуть на тренерську роботу. Ковалюк уже приготувався мені допомагати, Микуляк уже зараз займається з дітьми, Локатир поки що взяв паузу. Хлопцям все-таки вже далеко за 35. Коли зберемося, тоді з’явиться хоч якась конкретика, поки що все у підвішеному стані.

Джерело: sport.if.ua