друкувати


Трудоголізм може бути корисний, причому не лише на роботі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-24 10:45:51

Довго існувала переконаність у тому, що люди, які багато часу проводять на роботі та беруть з собою на відпочинок ноутбук і постійно перевіряють робочу пошту, повинні звернутися до психолога, щоб позбутися від трудоголізму. Але тепер фахівці переглянули свої погляди.

За словами експертів в особі професора Руанської бізнес-школи Йєхуда Баруха, трудоголізм бачать у невірному світлі, підкреслюючи лише негативні боки його впливу на людину і суспільство. Хоча залежність від роботи все одно залишається залежністю, вона може призвести до позитивних результатів.

У своїй статті, що вийшла на сторінках журналу Career Development International, професор описує стандартне ставлення до трудоголізму, як джерела підвищеного рівня стресу на роботі і вдома, що порушує гармонійне співвідношення роботи й особистого життя.

Одночасно з цим наводяться емпіричні дослідження, які доводять, що трудоголіки більшою мірою схильні виявляти рішучість і відданість, ніж втому і цинізм. А це добре.

Професор порівнює залежність від роботи із залежністю від шоколаду: у певних дозах шоколад корисний, він дає енергію й приємні відчуття, як і робота. Єдине обмеження - шкода здоров'ю. Поки не почалися серйозні проблеми, трудоголізм безпечний.

Джерело: Освітній портал