друкувати


Пілотний проект авіаційного рятування виявив низку проблем

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-24 02:30:20

Започаткований в березні 2011 року відповідним розпорядженням голови Івано-Франківської ОДП пілотний проект з евакуації важкохворих та травмованих людей повітряними суднами виявив цілу низку суттєвих проблем.

Про це повідомив під час нещодавньої наради за підсумками діяльності в 2011 територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту начальник управління МНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

З його слів, на сьогоднішній день залишається неврегульованим на рівні нормативно-правових актів питання взаємовідносин між учасниками пілотного проекту, зокрема відповідними підрозділами МНС, закладами охорони здоров’я, місцевою владою тощо. Крім того, наразі відритими залишаються питання розбудови матеріально-технічної бази проекту та джерел фінансування його реалізації.

Як повідомив пан Чернецький, за весь час існування проекту повітряними суднами було евакуйовано трьох людей. Тут слід зазначити, що в усіх вказаних випадках літальні рятувальникам доводилось використовувати літальні апарати, що базувались за межами нашої області: в місті Києві та місті Ніжині, Чернігівської області.

Автор: Сергій БІЛИЙ