друкувати


В Україні зареєструють всіх корупціонерів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-20 02:45:39

Наступного тижня буде оприлюднене положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Відповідний наказ, яким затверджене положення, цього тижня був підписаний міністром юстиції Олександром Лавриновичем та направлений на державну реєстрацію.

Як повідомили в прес-службі Мін'юсту, про це йшлося у ході круглого столу "Шляхи впровадження Національної антикорупційної стратегії на 2011-2015 роки", який проводився міністерством 19 січня за участю громадських організацій, чия діяльність спрямована на подолання корупції в державі.

Реєстр буде у вигляді електронної бази даних, яка міститиме відомості про осіб, що вчинили корупційні правопорушення. Положенням буде визначено порядок формування, ведення, а також надання відомостей з нього.

Підставою для внесення до Реєстру відомостей про особу буде рішення суду, яке набрало законної сили, або наказ про накладання на особу дисциплінарного стягнення за вчинення корупційного правопорушення.

Як відомо, сформувати Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, доручив Мін'юсту президент Віктор Янукович 5 жовтня 2011 року. Указ було видано з метою забезпечення виконання Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".

Джерело: ТСН