друкувати


Гривневі депозити є надійнішими за вклади у євро і доларах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-20 11:45:40

Гривневі депозити в довгостроковій перспективі є надійнішими за вклади у євро і доларах, вважає перший заступник голови комерційного банку Павло Крапівін.

"Перспективний аналіз показує, що довгострокові вклади в гривні (від року до трьох) за нинішньої процентної ставки компенсують курсові коливання в парах гривня-долар і гривня-євро", - сказав він, передає Gazeta.ua.

За словами експерта, в середньостроковій перспективі тримати євро не має сенсу, при цьому вирівнювання курсу єдиної європейської валюти до долара можливе протягом найближчих трьох років.

"Такий варіант дійсно можливий, і він, швидше за все, відбудеться в довгостроковій перспективі з горизонтом у три роки. За умови, що єврозона збереже всіх сьогоднішніх членів", - зазначив банкір.

Як повідомлялось, гривневі вклади за підсумками минулого року зросли на 17,99 млрд гривень, або на 12,9%, "внесок" депозитів в інвалюті склав 17,6 млрд гривень, або 13,4%.

Рекордним виявився останній місяць 2011 року, за який банки зібрали 4,5 млрд гривень, тоді як ще в листопаді був зафіксований відтік - "мінус" 0,88 млрд гривень, причому знижувався обсяг як гривневих, так і валютних вкладів.

Джерело: ТСН