друкувати


Депутати спробують достукатись до інвестора івано-франківського "Руху"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-04 11:30:19

Депутати Івано-Франківської міської ради на наступній своїй сесії знову спілкуватимуться з інвестором стадіону «Рух», що в Івано-Франківську.

Про це повідомив вчора міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус.

З його слів, проблема полягає в тому, що інвестор уперто відмовляється виконувати свої зобов’язання.

«У Федерації футболу України знають про ті кроки, які зробила міська влада назустріч інвестору і назустріч футболу. – зазначив пан Анушкевичус, – Адже це безпрецедентний випадок в Україні, коли влада так пішла назустріч розвитку футболу. Я вже збився з ліку, скільки сесій міської ради, і попереднього скликання і теперішнього, ми проводили на прохання інвестора, який вносив якісь постійні зміни».

Як стверджує мер останнє рішення стосувалося внеску в статутний капітал. При цьому міська рада на прохання інвестора прийняла рішення, що 50 % він сплатить протягом місяця, а іншу половину – протягом року. Втім, навіть ця вимога виконана не була.

«На наст сесії ми будемо слухати це питання, – повідомив міський голова, – запросимо інвестора і будемо слухати його думку – для чого той паркан було будувати, тому що сьогодні є невиконання зобов’язань перед міською радою, перед ФФЛ, перед футболістами, адже не закрито питання по заборгованості з виплат заробітної плати, та по договору правонаступництва».

Зі слів В.Анушкевичуса, він вбачає два можливих виходи із ситуації, що склалася: перший – міняти інвестора, який є не дуже ефективним, оскільки черги інвесторів сьогодні немає. Другий – спробувати достукатись до інвестора, переконувати його в необхідності виконання зобов’язань. Сам мер зізнався, що є прихильником другого варіанту.

Автор: Сергій БІЛИЙ