друкувати


В.Анушкевичус: У Верховній Раді немає івано-франківського лоббі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-01-04 12:30:32

Не зважаючи на значну кількість вихідців з Прикарпаття, у Верховній Раді України немає івано-франківського лоббі. В цьому переконаний міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус, який озвучив свою думку з даного приводу під час вчорашньої прес-конференції.

Зі слів пана Анушкевичуса, працюючи на посаді мера Івано-Франківська і часто виїжджаючи у справах до столиці, він зазвичай не знаходив жодного сприяння у депутатів-івано-франківців.

«У міста повинні бути лобісти не тільки в Кабіміні, - стверджує за даного приводу Віктор Андрюсович, - чи в особі голови ОДА, який перебуває на цій посаді вже не перший рік, а й у парламенті. Тим не менш такого потужного лоббі у Верховній Раді немає. Є лишень поодинокі випадки надання допомоги. Зокрема, депутат Василь Чуднов допомагає. Політика політикою, а правда є правда. Та ще в економічних питаннях Ігор Зварич плече підставляє. А інші де?»

В той же час підтримка інтересів міста у парламенті, на думку мера, є життєво необхідною. Для прикладу пан Анушкевичус навів приклади кількох інвестиційних проектів, в тому числі будівництво моста через річку Бистрицю Солотвинську.

«Треба збудувати міст, - зазначив він, - таке будівництво включено до інвестиційної угоди з Кабінетом Міністрів, проте нам сказали, що потрібна проектно-кошторисна документація. Ми поїхали до Києва, знайшли відповідний проектний інститут, заплатили йому 2 мільйони гривень за виготовлення необхідних документів. Документи зробили. Спробуйте вибити 200 мільйонів гривень з Державного бюджету на будівництво моста і 5 кілометрів дороги до нього».

Слід зазначити, що відсутність про-івано-франківського лоббі в парламенті мер вважає єдиним аргументом на користь власного балотування на цьогорічних виборах до Верховної Ради. Втім, Віктор Андрюсович зізнався, що ще не думав над цим питанням, хоча відповідні пропозиції йому надходили.

Автор: Сергій БІЛИЙ