друкувати


Виконали і перевиконали. Протокольне доручення заднім числом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-28 09:30:12

Протокольне доручення, дане керівниками міста 20 грудня, івано-франківські правоохоронці примудрились виконати… ще в листопаді місяці. Як це можливо, знає заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ майор міліції Ігор Наливайко.

Минулого тижня в ході оперативної наради в міськвиконкомі перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель доручив йому, а в його особі – всьому міському відділу УМВС, розібратись у таємничому зникненні (дослівно) «усіх» дощоприймальних решіток по вулиці Кармалюка в обласному центрі. Таємничим це зникнення можна назвати хоча б тому, що керівництво ЖЕО-7, на території якого сталася ця містична подія, і слухом про неї не чула (ну принаймні заступник начальника ЖЕО, який пояснив своє невідання тим фактом, що протягом тижня перед тим був відсутній на роботі через хворобу). Власне, і керівництво міста дізналося про крадіжку, схоже, з публікацій напередодні у місцевих ЗМІ, журналісти яких нарахували аж чотири незакритих дощоприймальних колодязя на вказаній вулиці.

А вже під час наступної оперативної наради, 27 грудня, пан Наливайко відрапортував, що ще в листопаді місяці правоохоронцями було затримано мешканця міста Калуша, який обґрунтовано підозрюється у… п’яти крадіжках решіток по вулиці Кармалюка.

Таким чином виникає щонайменш два запитання. По-перше, якщо крадія було впіймано ще в листопаді місяці, чому керівники міста та ЖЕО-7 дізнались про це лишень 20 грудня, причому перші – із ЗМІ, а другі – від першого заступника мера. А по-друге, якщо на вулиці не вистачає чотири решітки, а калуський зловмисник зізнався у викраденні п’яти, то куди подівся ще один неприкритий дощоприймальний колодязь? Засипали? Закрили? Чи може міліціонери при поданні звітності перестарались і приписали ще один про запас?

Автор: Сергій БІЛИЙ