друкувати


В Івано-Франківську з’явиться оглядовий майданчик

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-27 03:30:42

Місто, як на долоні — в Івано-Франківську з’явиться оглядовий майданчик. Такою туристичною принадою чиновники мають намір облаштувати місцеву Ратушу. Роботи над новою атракцією розпочнуть наступного року.

До одного із майданчиків історичної будівлі зведуть окремі сходи. А саму площадку облаштують відповідним реквізитом — засобами безпеки та оглядовими біноклями. Відтак уже до 350-ї річниці Івано-Франківська, панораму міста можна буде побачити з пташиної висоти.

Утім для місцевої Ратуші чиновники запланували ще одну атракцію — музей у підземеллях. У підвалі історичного приміщення хочуть звести спеціальну експозицію. Вона об'єднає усю добу становлення міста за 350 років. Спеціально облаштовані макети, панорами та діорами розповідатимуть про історію започаткування Станиславова, легендарні битви та древні легенди.

Однак коли ідею музею у підземеллях вдасться втілити в життя, чиновники прогнозувати не беруться. Кажуть — проект надто коштовний. За попередніми розрахунками, на ремонт підвальних приміщень Ратуші, комунальних систем і хоча б на частину експозиції потрібно понад 800 тисяч гривень. Відтак доведеться зачекати, поки створенням музею історії міста зацікавляться спонсори.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»