друкувати


На дні народження Чорновола говорили про "злочини" влади

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-24 09:30:26

Винесення судом рішення про заборону кримінального переслідування Леоніда Кучми позбавило українців надії на те, що справа вбивства В’ячеслава Чорновола буде колись справедливо розслідувана, - переконаний лідер обласної організації Народного руху України Ігор Шумега, який оприлюднив свою позицію під час урочистого віча з нагоди 74-ї річниці з дня народження засновника НРУ.

За вже усталеною традицією, таке віче відбувалось біля пам’ятника політику на розі вулиць Чорновола та Січових Стрільців. Його учасники не стільки відзначили внесок В’ячеслава Максимовича у справу розбудови української державності, скільки наголошували на вині влади, якій політик вічно був неугодним і яка, на глибоке переконання учасників вбила його і зробила все, щоб цей злочин так і не був всебічно розслідуваним.

Втім, пан Шумега не оминув попередити усіх, що пам'ять народу є невмирущою і в цьому вже переконались виконавці голодоморів, вбивці Шухевича, Бандери, Стуса тощо, а відтак ще свого часу переконаються і вбивці Чорновола.

Як і раніше, добру половину наявних на мітингу прапорів становили партійні стяги ВО «Свобода». Вочевидь, завершивши процес «приватизації» пам’ятних дат, хлопці із вказаної політсили тепер взялися за привласнення політичних діячів.

Автор: Сергій БІЛИЙ