друкувати


Медики застерігають від наслідків кору

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-22 02:30:46

Уже 208. Саме стільки людей здолав кір на Прикарпатті. Ця цифра не є настільки великою аби говорити про епідемію. Однак не такий страшний кір, як його ускладнення. Саме від них, припускають медики і помер підліток на Львівщині. Тому лікарі радять бути дуже уважними до самих симптомів недуги.

Наразі найбільше випадків хвороби зафіксовано в Рожнятівському, Долинському та Рогатинському районах. Поодинокі випадки в Калуському, Коломийському та місті Івано-Франківську. Тобто недуга поволі поширюється по всій території області.

За прогнозами медиків, зважаючи на високу контагіозність, турбуватиме мешканців найближчих кілька місяців. Серед хворих як правило підлітки 15–19 років. Більшість з них вакциновані.

Всі навчальні заклади на Прикарпатті працюють у звичному режимі. Карантину не має ніде. За поданням головних державних санітарних лікарів Львівської та Івано-Франківської областей відбулися засідання державних надзвичайних протиепідемічних комісій за рішеннями яких було придбано імуноглобулін для проведення екстреної профілактики кору контактним. Загалом в Україні зареєстровано 770 випадків підозри захворювання на кір.

Джерело: Радіо «Західний полюс»