друкувати


Бюджет-2012 не буде переломним у плані покращення фінансування Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-22 11:30:13

Бюджет-2012 не буде переломним у плані покращення фінансування Прикарпаття. Принаймні про це свідчить попереднє обговорення документу. Зокрема, планується, що загальний розмір казни складе 2 млрд 575 млн грн. Це на 17% більше від цьогорічних фінансових видатків. Щоправда додаткові кошти в основному підуть на ріст зарплат бюджетникам та оплату енергоносіїв. Така ситуація стосується зокрема охорони здоров’я.

Видатки на медичну галузь в наступному році становитимуть 49% від усього бюджету. На другому місці — освіта. Начальник цього управління уже заявила: з таким проектом фінансування, у 2012 школи та дитсадки грошей отримають ще менше, аніж цього року. Щоправда у цій галузі є й приємні зміни. Випускники медичних закладів зможуть отримати фінансову допомогу, якщо вирішать працювати на селі.

Щодо видатків з державного бюджету, то уряд планує виділити Прикарпаттю 30 мільйонів гривень на ремонт доріг. Ще близько десяти на закупівлю медикаментів для швидкої допомоги. Наразі не передбачено грошей на проведення земельної реформи. Для цього області потрібно як мінімум 700 мільйонів гривень. Загалом, визнав голова облради Олександр Сич, давно на часі проведення адміністративно-територіальної реформи. Тому що нині багато коштів розпорошуються на утримання чиновників.

Остаточний розмір бюджету обласна рада планує визначити майже перед новим роком — 30 грудня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»