друкувати


Не всі прикарпатські підприємства погасили борги із зарплат

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-21 03:10:27

Заборгованість із зарплати повністю погасили на економічно активних підприємствах міст Болехова, Яремче, у Богородчанському, Верховинському, Долинському, Коломийському, Надвірнянському, Снятинському, Галицькому та Тлумацькому районах.

Про це на засіданні колегії облдержадміністрації повідомила начальник управління праці ОДА Ярослава Ульванська.

Проте, не вдалося покращити ситуацію на підприємствах недержавної форми власності, зокрема, ПП «Спіка» (заборгованість – 807, 9 тис. грн), ЗАТ «Колопапір» (535,5 тис. грн), у Коломийському коледжі комп'ютерних наук (254,4 тис. грн).

Актуальним залишається питання легалізації заробітної плати. Як зазначалося на колегії, протягом року в області виявлено 1303 неоформлених найманих працівники. В результаті перевірок 629 з них вдалося офіційно оформити. В інших випадках матеріали передали до прокуратури, наслідком чого стало порушення 40 кримінальних справ та притягнення до адміністративної відповідальності 226 посадових осіб.

Перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк наголосив: прикарпатських перевізників, у яких є неоформлені працівники, вирішили не допускати до участі у конкурсі перевезень. На думку Василя Сидоровича, подібні методи впливу можна було б практикувати також в інших галузях.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА