друкувати


Прохарчуватись на 40 копійок в день…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-21 09:30:33

40 копійок в день на одну дитину. Таку суму закладено до бюджету одного із сіл Городенківського району на потреби харчування дітей в дошкільних навчальних закладах.

Про це повідомила вчора, під час засідання Колегії Івано-Франківської ОДА начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїда Болюк.

З її слів, сільський голова пояснив таку ситуацію своєю необізнаністю, а потім додав, що діставатиме для потреб дитсадків крупу.

Як стверджує пані Болюк, чинною постановою Кабінету Міністрів України передбачено, що сума витрат на одноденне харчування на одну дитину в ДНЗ не повинна бути меншою, ніж 16 гривень.

Втім, на Прикарпатті така норма практично ніде не виконується і становить в середньому по області 10 гривень в день на одну дитину. На рівні нормативу – 16 гривень цю суму встановлено лише в місті Івано-Франківську. Крім того, порівняно великою – 12 гривень - вона є в Калуському та Долинському районах, містах Калуші і Яремчі.

Серед аутсайдерів - Городенківщина - 7 гривень, Снятинщина - 6,25 гривень, Богородчанщина - 6 гривень та місто Болехів - 8 гривень.

Автор: Сергій БІЛИЙ