друкувати


Вчені розробили ідеальний рецепт, що рятує від похмілля

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-20 04:10:15

Вчені з Лондонського університету розробили ідеальний рецепт, що рятує від ранкових неприємностей тих чоловіків і жінок, які напередодні перебрали зі спиртним.

Глава роботи Далхія Кемпбелл припустив, що смажені овочі із сиром і сардинами, покладені на житній хліб, найкраще підходять в якості усунення похмілля. При цьому такий сендвіч сприяє контролю за стабільним рівнем цукру в крові, що зменшує тягу до поповнення запасів натрію.

Крім того, наявність у даному сполученні продуктів певної кількості білків і вуглеводів підвищує настрій і поліпшує загальне самопочуття, а також знімає втому й роздратування. Овочі поповнюють запаси таких корисних речовин як антиоксиданти й вітаміни, що підвищують захисні функції. А риба є джерелом омега-3 жирних кислот, які блокують шкідливу дію метаболітів алкоголю.

Фахівці відкрили ще кілька комбінацій харчових виробів, які допомагають уникнути головного болю, нудоти, блювоти й діареї після надмірного вживання міцних коктейлів. Крім перерахованих продуктів, можна з'їсти бутерброд з тунцем, кунжутом й авокадо або пісну яловичину із соусом чилі, підсмаженим буряком і цільними листами шпинату. До речі, застосування подібних блюд зміцнює кості й зуби, а також підвищує тонус й еластичність шкіри.

Джерело: ТСН