друкувати


Державна служба зайнятості: половина безробітних – це молодь до 35 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-16 05:30:56

Ринок праці зараз найбільше потребує кваліфікованих слюсарів, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, малярів, мулярів та штукатурів. Про це повідомляють у державній службі зайнятості. Водіїв, продавців, кухарів, менеджерів зі збуту, двірників та комірників також охоче беруть на роботу. Активно шукають роботодавці і медсестер, лікарів, інженерів та IT-спеціалістів.

Державна служба зайнятості з початку цього року уже допомогла знайти роботу майже 731 тисячі незайнятих громадян (це на 20,4 тисячі більше, ніж за цей же період минулого року). До того ж, термін пошуку роботи скоротився до трьох місяців. Шукачі, здебільшого, працевлаштовувались в сферах торгівлі, переробній промисловості та сільському господарстві.

На початок грудня у базі даних Державної служби зайнятості було більше 73 тисяч вакансій. А на обліку - 439,5 тисяч шукачів роботи. Серед них - 198 тисяч фахівців робітничих спеціальностей, близько 165 тисяч колишніх службовців, 75,4 тисячі – осіб без професії. Половина безробітних – це молодь до 35 років, а майже кожен п’ятий претендент на роботу не здатен конкурувати на ринку праці.

Державна служба зайнятості співпрацює з роботодавцями: організовує під їхні потреби профнавчання безробітних та надає дотації для створення робочих місць (завдяки цьому з початку 2011 року роботу отримали більше 33 тисяч безробітних). Професійне навчання з початку року пройшли більше 203 тисяч громадян - це на 14 тисяч більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Після профнавчаня роботу знаходять 82% шукачів.

Загалом, від початку цього року державна служба зайнятості виплатила допомогу по безробіттю більше ніж 1 мільйону осіб. В середньому, кожна людина отримувала по 844 гривень.

Джерело: Освітній портал