друкувати


Положення тіла впливає на оцінку предметів, що оточують нас

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-16 11:45:11

Якщо ваша думка про щось не дуже висока, подивіться, в якій позі ви стоїте. Виявляється, якщо людина відхиляється наліво, то вона недооцінює оточення, встановили фахівці в особі Аніти Ірленд з Роттердамського університету Еразма (Нідерланди).

Ці висновки були зроблені після експерименту з 33 добровольцями. Людей попросили вгадати відповідь-число на питання. При цьому добровольцям потрібно було стояти на платформі Balance board для консолі Wii.

Одна третина питань задавалася, коли положення тіла добровольців було вертикальним, і вони прямо стояли. Інші питання озвучувалися, якщо платформа Balance board нахилялася, і людям доводилося самим відхилятися вправо або вліво, щоб не впасти.

З тієї причини, що ніхто з учасників не відповів правильно на питання, всі відповіді розцінювалися як особисті оцінки. Так, в середньому люди озвучували менше число, коли їх тіло було відхилене вліво. За словах вчених, можливо, вийшли б інші результати, якщо б в експерименті брали участь люди, що читають справа наліво.

Джерело: Освітній портал