друкувати


В.Чуднов про податкову реформу: Краще хоч якісь правила, ніж ніякі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-16 02:30:06

«Краще хоч якісь правила, ніж ніякі». Так охарактеризував народний депутат України, лідер прикарпатських регіоналів Василь Чуднов Податковий кодекс України – документ, який за рік з часу його прийняття встиг уже суттєво зворушити українську громадськість.

«Будемо чесні, – прокоментував свою позицію депутат, – 90% тих, хто були на податковому майдані – це не ті спрощенці, які працюють на себе, а ті, до кого прихали люди на джипах, дали по 300 баксів і оформили спрощенцями… Наприкалад: на теренах Прикарпаття є одне дуже велике підприємство, яке платить податків стільки, скільки звичайне фермерське господарство. А чому? Тому що свого часу знайшли схему, як розбити підприємство на спрощенців і платити по 200 гривень, так само, як це роблять сьогодні наші гіпермаркети».

Зі слів пана Чуднова, найбільше податків сьогодні сплачують саме так звані олігархічні підприємства, бо ж один робітник на заводі Ріната Ахметова сплачує більше податків, ніж великий гіпермаркет, такий, як «Велика кишеня», поділений на «спрощенців».

«Якось робив я зустріч в Надвірній, – продовжує головний прикарпатський «регіонал», – встав один чоловік і почав скаржитись на великі податки. Я спитав: скільки ви платите? Він сказав: 200 гривень – я спрощенець. А в нього і баба жива, і дід. А з чого вони отримуватимуть пенсію? Хто за них платитиме при нашій солідарній пенсійній системі?»

Автор: Сергій БІЛИЙ