друкувати


Івано-Франківськ отримає кредит 3 млн грн від міжнародної фінансової організації НЕФКО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-15 02:45:21

Івано-Франківськ став першим українським містом, що одержало згоду на кредит у 3 млн грн від міжнародної фінансової організації НЕФКО.

Кошти отримані в рамках співпраці міста з проектом GIZ «Енер­гоефективність у будівлях», що реалізується у взаємодії з консалтинговою компанією ТОВ «ФІАТУ». Внесок самого міста складає 10%. Кредит надано на дуже вигідних умовах під 3% на термін 5 років.

В рамках реалізації проекту в 4 дитячих садках та 5 загальноосвітніх школах Івано-Франківська буде замінено вікна та двері на металопластикові, відновлено теплову ізоляцію трубопроводів, облаштовано індивідуальні теплові пункти, проведено заходи із санації інженерних мереж тощо. Ці заклади вибрані фахівцями за підсумками енергетичного аудиту 76-ти бюджетних будівель міста як такі, що мають найбільший рівень енергозатратності. Очікуване скорочення обсягів споживання теплової енергії внаслідок впровадження заходів проекту складе 177 тис. Гкал на рік, економія бюджетних коштів – 1 млн грн на рік.

Зменшиться кількість викидів CO2 в атмосферу на понад 415 т на рік. Це важливий аргумент для залучення кредитних коштів, оскільки НЕФКО надає перевагу підтримці проектів, що сприяють покращенню стану навколишнього середовища.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК