друкувати


Прикарпатські винахідники просять допомоги у впровадженні своїх іновацій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-15 12:30:33

Як відновити зв’язок між новітніми розробками місцевих винахідників та їхнім практичним застосуванням? Відповісти на це питання намагались учасники конференції «інтелектуальний продукт – крок до реальності».

Місцеві генії показали тут свої здобутки. Серед них – революційний препарат для догляду за порожниною рота. Його автори з медичного університету стверджують, що зубний порошок ПектоДент корисніший і ефективніший за будь-яку закордонну пасту.

Не зубами єдиними. На виставці інтелектуальних напрацювань винахідники презентували котли, лічильники газу, машинне обладнання та інші новинки. Зважаючи на особливість річкової системи Прикарпаття, доречним буде випуск ось таких модельних мобільних румунських дамб. Вони дешеві, ефективні і легкі у використанні.

Місцева влада вже визнала потребу у мобільних дамбах. До кінця цього року планують налагодити виробництво таких пристроїв поблизу Івано-Франківська. Однак цих прикладів впровадження наукових розробок, визнають чиновники, недостатньо. Області потрібне відновлення роботи науково-технічної ради при голові ОДА.

Також в ОДА вивчають відкриття створення інноваційно-технічного парку, де б постійно були представлені останні розробки місцевих науковців.

Джерело: Радіо «Західний полюс»