друкувати


Фіаско з сміттєзаводом: Інвестор терпіти не захотів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-15 02:30:37

Проект будівництва сміттєпереробного заводу поблизу Івано-Франківська провалився через зволікання міської влади з виділенням земельної ділянки під забудову. Про це повідомив днями голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

З його слів, інвестор, який згоден був вкладати свої кошти у будівництво заводу чотири місяці сидів і чекав на площадку під забудову.

«Не дали площадки, – зазначив губернатор, – інвестор образився – поїхав геть. Шукайте площадку під завод. Знайдете – шукайте інвестора».

Нагадаємо, раніше планувалося, що інвестором будівництва заводу виступить одна з азербайджанських фірм, яка готова була інвестувати в будівництво заводу від 30 до 50 мільйонів євро. Для цього фірмі планувалося виділити у суборенду 2,5 га землі в районі полігону твердих побутових відходів поблизу села Рибне, Тисменицького району, хоча цього виявилось замало, оскільки інвестору для будівництва потрібно було не менш, як 3 га земельної площі.

При цьому слід зазначити, що пропонована під забудову ділянка належить Івано-Франківському ліспромгоспу Міністерства оборони України, який надав її в оренду громаді міста Івано-Франківська до кінця вересня 2013 року, а відповідно про суборенду довше вказаного терміну мова йти також не могла.

Автор: Сергій БІЛИЙ