друкувати


Кожна громада Прикарпаття має розробити довгостроковий план розвитку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-14 03:10:45

Кожна громада Прикарпаття має розробити довгостроковий план розвитку. Як мінімум на найближчі 5 років. Таке рішення прийняли члени обласного комітету з економічних реформ. Адже короткотермінові плани, кажуть чиновники в ОДА, не формують завершене бачення тієї чи іншої ситуації.

З цією метою у всіх населених пунктах проведуть збори громад. На них люди мають виробити стратегію розвитку. Нині ж керівники районів, визнають чиновники в ОДА, часто лише чекають фінансових вливань з обласного чи державного бюджетів.

Для ефективного планування влада має стимулювати ініціативу місцевих громад. Як приклад голова облради Олександр Сич навів успішний досвід проведення двох конкурсів проектів розвитку місцевого самоврядування. В його рамках 100 громад Прикарпаття вирішили частину своїх проблем.

Тож цілком реально, запевнили в ОДА, що вже з 2012 року кошти від обласного і державного бюджетів отримуватимуть лише ті населені пункти Прикарпаття, які готові внести свій матеріальний внесок у розвиток села чи міста.

Джерело: Радіо «Західний полюс»