друкувати


Р.Марцінків звинуватив працівників ЖЕО в руйнуванні будинкових мереж

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-14 12:30:56

В Івано-Франківську мають місце неодноразові випадки свідомого руйнування невідомими особами підвальних розгалужень інженерних мереж. Таку заяву зробив 13 грудня, під час оперативної наради у міського голови обласного центру секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків.

З його слів, інформацію про таки випадки він отримав із численних телефонних скарг громадян. Зокрема, йому телефонували мешканці будинків №№33 по вулиці Сахарова, 179 по улиці Гетьмана Мазепи та №16 по вулиці Довженка.

Як стверджує пан Марцінків, мешканці розповідали йому, як до підвалів заходили працівники ЖЕО, відкривали двері ключами і кувалдами розбивали підвальні розгалуження.

«У мене таке враження, – говорить чиновник, – мало того, що страйкують працівники деяких «жеків», так ще спеціально роблять шкоду. Зокрема, Довженка, 16, – це адреса, де того року титульним списком було відремонтовано підвальні розгалуження. Хтось набрався наглості відкрити це і розбити кувалдами труби».

В свою чергу Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкечус доручив міській міліції вивчити інформацію Р.Марцінківа, встановити осіб, винних у руйнуванні будинкових мереж і вжити заходів щодо недопущення подібних ситуацій в подальшому.

«Ми вже одного разу зіштовхувались з подібною ситуацією, – зазначив він, – напередодні на початку опалювального сезону 2009-2010 року, коли було викрадено близько 700 кранів і серцевин на території ЖЕО-8. Реформа може подобатись або ні. Але таких шкідництв бути не повинно. Міліція, розберіться з цим».

Залишається, втім, не зрозумілим, чому секретар міської ради Руслан Марцінків, отримавши від мешканців інформацію про протиправні дії щодо комунального майна громади міста не повідомив її одразу правоохоронцям для вжиття невідкладних заходів по гарячих, як то кажуть, слідах, а дочекався наради у мера, на якій традиційно буває чимало журналістів. Чи може піар дорожчий за збереження комунальної власності?..

Автор: Сергій БІЛИЙ