друкувати


Ціни на нерухомість знизилися на 15%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-12 03:45:48

З початком 2011 року, ціни на нерухомість знизилися на 15%, заявив віце-президент Асоціації з нерухомості Віктор Несін.

"Я не бачу жодних тенденцій, щоб нерухомість почала дорожчати. На сьогоднішній день ринок перебуває в стадії стагнації, ціни стоять на місці. Можна навіть так сказати, що ціни стабільні з тенденцією на зниження", - переконаний фахівець.

За його словами подальша доля ринку нерухомості залежатиме від того, як будуть працювати ті організації, від яких безпосередньо залежать операції з купівлі-продажу нерухомого майна.

"Я маю на увазі Бюро технічної інвентаризації. Чи буде воно здійснювати реєстрацію, чи не буде здійснювати, як це буде відбуватися. Бо якщо зупиняться продажі на ринку, то ціни можуть ще більше знизитися", - зазначив Несін.

У 2004 році була схожа ситуація, коли було прийнято рішення про створення в Україні єдиної системи держреєстрації майнових прав на земельні ділянки і розташовані на них об'єкти нерухомості, ринок Києва не працював з січня по березень.

9 грудня Верховна рада таки продовжила повноваження бюро технічної інвентаризації на реєстрацію права власності до 2013 року.

Після закінчення цього терміну БТІ буде проводити лише первинну технічну інвентаризацію - простіше кажучи, лише в новобудовах при їх здачі в експлуатацію. А ось якщо житло потім будуть продавати, дарувати, перепланувати, в БТІ звертатися не потрібно.

Джерело: ТСН