друкувати


Коломийську каналізацію реконструюють запоріжці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-09 04:45:43

Управління житлово-комунального господарства Івано-Франківської облдержадміністрації вирішило провести реконструкцію каналізаційних мереж та очисних споруд міста Коломиї. Тендер на виконання будівельних послуг виграла запорізька компанія ТзОВ «Буд-Енерго-Стандарт».

Перший етап реконструкції коштуватиме 7,31 млн гривень і відбуватиметься за рахунок коштів Держбюджету.

В Коломиї експлуатується 56 кілометрів мереж водовідведення. Найстаріші водогони працюють з 1964 року, найновіші — з 1995 р. Більшість трубопроводів — металева (сталь, чавун), використовується понад 20-30 років, тому значна частина мереж потребує заміни. На цей час очистку проходять 16-35 тис. кубометрів стоків на добу. Реконструкція і розширення головної каналізаційної насосної станції та каналізаційних очисних споруд дозволить довести потужності очистки до 45 тис. кубометрів. Планується, що перший етап реконструкції завершиться до кінця 2011 року.

Своєю чергою Коломийська РДА вирішила розпочати будівництво очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора для села Коршева. Виконавцем будівельних послуг визначено івано-франківське підприємство ТОВ «БК «ТрейдЗахідБуд». Кошти на цей проект — 3,51 млн гривень виділено з Державного бюджету. Виконавці зобов’язалися побудувати колектор до кінця 2011 р.

До кінця року реконструкцію каналізаційних мереж проведуть і в Долині. Рожнятівська фірма ВКФ «Силует» замінить мережі в межах вулиць Котляревського та Заводської. Фінансування для ремонтних робіт на суму 482 тис. гривень надасть обласний фонд охорони навколишнього природного середовища.

Джерело: Газета ГАЛИЧИНА