друкувати


Розвиток місцевого самоврядування — серед пріоритетів обласної ради

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-07 04:10:16

Розвиток місцевого самоврядування — серед пріоритетів обласної ради. Про це її голова Олександр Сич заявив на брифінгу для журналістів до дня місцевого самоврядування. За його словами, свідченням цьому є створення громадської ради. Вона має реальне право дорадчого голосу, а не, як то кажуть «для галочки».

Конструктиву вдалося досягти на різних рівнях діяльності. Незважаючи на те, що в облраді представлено 13 політсил, питання соціально-економіного життя міста вирішуються продуктивно. Тож закиди скептиків про те, що робота обласної ради буде схожа на політичний цирк залишилися на рівні припущень. Як і недопрацювання з облдержадміністрацією.

До дня місцевого самоврядування в облмуздрамтеатрі зібралися громади з цілого Прикарпаття. Найактивніші, які брали участь в другому обласному конкурсі проектів та програм отримали грамоти переможців, які засвідчують грант від облради на суму до 75 тисяч гривень. Таких, каже Василь Гладій — 60. За рік роботи таки вдалося переконати людей, що власними зусиллями реально творити зміни.

На урочистостях говорили і про сучасне місцеве самоврядування. Олександр Сич впевнений — логічним продовженням місцевих рад мають стати їхні виконавчі органи. Адже в області добре зарекомендувала себе практика прямих виборів голови обласної ради й одночасно голови її виконавчого комітету. Як показують соціологічні дослідження, 74% мешканців області сьогодні також підтримують ідею прямого обрання керівника обласної виконавчої влади.

Джерело: Радіо «Західний полюс»