друкувати


Івано-Франківська міська рада таки оголосила війну алкоголю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-06 04:45:39

На останній сесії депутати суттєво обмежили продаж спиртних напоїв у Івано-Франківську. З моменту набрання чинності рішення в місті буде заборонено продавати спиртне у магазинах, які знаходяться на відстані меншій ніж 50 метрів від території освітніх, спортивних закладів, закладів культури, охорони здоров’я та культових споруд.

Під дію цього рішення, за різними даними, потрапить від 30 до 70-ти магазинів Івано-Франківська. Зважаючи на те, що більшість цих закладів не погоджуються з таким методом боротьби з алкоголізмом, місцева казна щороку втрачатиме, як мінімум 6 тисяч гривень за ліцензію. Подекуди доведеться скоротити також робочі місця. Загалом, в обласному центрі не буде рівної конкуренції між підприємцями.

Самі підприємці дане рішення називають надто радикальним. І переконані,що воно не вписується у законодавче поле, і з часом буде скасоване.

До речі, пива у переліку заборонених товарів біля визначених установ немає. Адже цей напій столичні чиновники не вважають спиртним. Тим часом ініціатори обмеження продажу алкоголю в місті на зробленому зупинятися наміру не мають. На одній з найближчих сесій обранці заслухають звіт начальника міліції про профілактику дитячого алкоголізму і приймуть відповідну програму.

Джерело: Радіо «Західний полюс»