друкувати


Прикарпатські правоохоронці все частіше виявляють продаж спиртних напоїв дітям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-01 05:30:56

Прикарпатські правоохоронці все частіше виявляють продаж спиртних напоїв дітям. В 2011 міліція виявила на половину більше таких випадків, ніж за аналогічний період минулого року — 150 фактів проти 90.

Підакцизні товари незаконно продавали дітям у різних регіонах Івано-Франківської області. Але найчастіше — в міні-маркетах Івано-Франківська.

Фактично, визнають міліціонери, порушень є ще більше, однак біля кожного магазину поставити працівника МВС — неможливо. Тим часом місцеві лікарі-наркологи визнають: до них все частіше анонімно звертаються батьки, котрі підозрюють своїх дітей у зловживанні алкоголем.

Важливо, аби цю проблему взялися вирішувати якнайшвидше. Адже на несформований дитячий організм спирт діє набагато згубніше, аніж на дорослу людину. Ураженню піддається шлунково-кишковий тракт, нервова система, і найголовніше — мозок.

До речі нерідко саме друзі неповнолітніх привчають їх до вживання алкогольних напоїв. У цьому році правоохоронці зафіксували 85 випадків доведення підлітків до сп’яніння.

Джерело: Радіо «Західний полюс»