друкувати


У підприємства замало боргів – працівники без зарплати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2011-12-01 02:30:27

Отримати свою законну зарплатню, заборговану житлово-експлуатаційною організацією №6, працівникам вказаного підприємства заважає той факт, що на підприємстві замало… боргів.

Власне боргів замало не для виплати зарплати, а для оголошення підприємства банкрутом, що, за словами заступника Івано-Франківського міського голови – директора департаменту житлово-комунального господарства міського виконавчого комітету обласного центру Миколи Саєвича, дозволило б розблокувати рахунки ЖЕО, на які можна було б перерахувати дотаційні кошти, необхідні для погашення заборгованості.

Як стверджує житлово-комунальний чиновник, таку процедуру вже було відкрито. Була відповідна ухвала суду. Проте в один з моментів суддя раптом процедуру оголошення ЖЕО-6 банкрутом закрила, мотивуючи це тією обставиною, що для цього, як вже зазначалось, недостатньо боргів.

Як стверджує пан Саєвич, допоки не буде проведено процедури оголошення ЖЕО банкрутом і на цій підставі розблоковано його казначейські рахунки, гарантувати, що дотаційні кошти підуть саме на погашення заборгованості по зарплаті, а на якісь інші цілі, неможливо.

Автор: Сергій БІЛИЙ